شاید در ذهن شما این سوال پیش آمده باشد که خشک شویی و اتو شویی دو فرآیند یکسان می باشند. خشک شویی و اتو شویی با یک دیگر متفاوت هستند.
قطعا این مشکل برای هر کسی رخ داده است که، لکه های سختی بر روی لباس ایجاد شده باشد و آب برای از بین بردن آن کافی نیست. در این مقاله به راهکار هایی برای حل این مشکل می پردازیم.
خشک شویی چیست؟
خشک شویی فرآیندی است که بدون استفاده از آب، لباس ها تمیز می شوند. در خشک شویی البسه درون ماشین خشک شویی بارگیری می شود، سپس با استفاده از حلالی که وظیفه تمیز کردن لباس را بر عهده دارد، به آن اضافه می شود. فرآیند خشک شویی مناسب برای لباس هایی است که در مقابل آب و سختی شستشو مقاومت ندارند. به دلیل این که در این فرآیند آب هیچ گونه دخالتی در شستشو ندارد و لباس ها برای تمیز با آب تماس ندارند.
مراحل خشک شویی عبارتند از:
- بررسی و برچسب گذاری
زمانی که فرد لباس خود را به خشک شویی میسپارد، برای شناسایی لباس برچسبی بر روی آن درج می کنند. بعد از برچسب گذاری، لباس مربوطه مورد بررسی قرار میگیرد.
- پیش لکه بینی
قبل از تمیز کردن لباس برای ازبین بردن لکه ایجاد شده، یک حلال شیمیایی را بر روی لکه می زنند و سبب می شود، لباس ها سریع تر تمیز شوند.
- روند تمیز کردن البسه
وقتی لباس ها پیش لکه بینی می شوند، وارد دستگاه خشک شویی می شوند و با یک حلال تمیز می شوند. زمانی که دستگاه خشک شویی شروع به چرخش می کند، این مواد آزاد می شوند.
- لکه گیری
در این مرحله لباس مورد بازبینی قرار میگیرد و اثرات باقی مانده را مورد بررسی قرار می دهد و آن ها را بر میدارد.
- بررسی لباس
پس از فرآینده های گفته شده، توسط اتو پرس صنعتی لباس ها اتو زده می شود و سپس تحویل مشتری داده می شود.
در فرآیند خشک شویی از چه محلولی استفاده می شود؟
در گذشته برای تمیز کردن البسه از نفت سفید و بنزین استفاده می شد. در حلال ها ماده ای به نام پرکلرواتیلن وجود دارد. این حلال ها لکه های سخت همانند چربی و روغن که در شستشوی خانگی امکان پاک کردن آن وجود ندارد را از بین می برد.
فرآیند اتوشویی چیست؟
به هنگام شستشوی لباس های حساس با ماشین لباس شویی و خشک کردن لباس با ماشین خشک کن صنعتی چین و چروک بر روی لباس بوجود می آید. فرآیند اتوشویی سبب برطرف کردن چین و چروک ها می شود و به لباس ها جلوه ی خاصی می دهد.
اتو شویی و اتو کردن لباس ها یکی موارد مهم در حفظ ظاهر افراد به شمار می آید. داشتن لباس هایی اتو کشیده و صاف احساس خوشایندی به فرد منتقل می کند. اتو شویی سبب می شود حالت اصلی و اولیه لباس حفظ شود.
اتو یک وسیله گرمایشی است و با انتقال گرما به الیاف لباس، سبب صاف شدن لباس میشود.
تاریخچه اولین صفحات فلزی که برای صاف کردن لباس اختراع شد، به کشور چین بر می گردد. اولین اتوی آهنی در سال 1882 توسط هنری سیلی اختراع شد.
با پیشرفت علم و تکنولوژی اتو و اتو پرس صنعتی روی کار آمد. اتو پرس صنعتی در مشاغلی همچون بیمارستان و هتل ها مورد استفاده قرار می گرفت.
به دلیل حجم اتو کشی بسیار بالا و جلوگیری از اتلاف وقت، از اتو پرس صنعتی برای اتو زدن لباس فرم پرسنل و کارکنان استفاده می کردند.
لباس هایی همچون کت و شلوار، لباس مجلسی و لباس عروس، پارچه های ابریشمی که بسیارحساس هستند ، برای مرتب شدن نیاز به اتو شویی دارند.
فرآیند اتوشویی به چه صورت انجام می شود؟
ابتدا از طریق صفحه نمایش میزان دما، زمان و اطلاعات مورد تنظیم می شود.
برای اتو کشی هر قسمت از لباس، نحوه ی اتو کشی باید از روی اصول انجام شود. این امر به دوام لباس فرد کمک می کند.
برای اتو کشی البسه ی حساس مثل لباس مجلسی، البسه با بافت ظریف و لباس هایی که آستر دارند، نحوه ی اتوکشی بسیار حائز اهمیت است. از اتو کشیدن لباس های خیس باید خوداری کرد.
تفاوت بین خشک شویی و اتوشویی
مفهوم خشک شویی و اتو شویی از نظر بسیاری از مردم، یک عمل شبیه هم است. در صورتی که این دو فرآیند کاملا از یک دیگرمتفاوت هستند.
همانطور که در توضیحات بالا گفته شد، خشک شویی فرآیند تمیز کردن و لکه بری البسه بدون دخالت آب است و اتو شویی به فرآیند از بین بردن چین و چروک بلافاصله پس از شستشو است. این خدمات بنابر گفته مشتری انجام می شود.
کلام پایانی
در این مقاله به تفاوت های بین فرآیند خشک شویی و اتو شویی آشنا شدیم. شستن بسیاری از لباس ها و نحوه ی اتو کشی آن ها در منزل میسر نیست. خشک شویی و اتو شویی برای سهولت در انجام کار، بوجود آمد.