خشک کن های صنعتی لباس از پرکاربردترین تجهیزات نظافتی مورد استفاده در مکان های عمومی می باشند. که می توانند در افزایش سرعت نظافت و خشک کردن لباس های شسته شده، موثر باشند. این خشک کن با مخازن متفاوت و سیستم خشک کنی متنوعی در بازار به فروش می رسند. که با توجه به نیاز مکان های مختلف می توان آن ها را خریداری نمود. از طرفی آشنایی با طرز کار خشک کن های صنعتی لباس، در افزایش طول عمر آن ها بسیار موثر می باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با طرز کار خشک کن های صنعتی لباس، به طور کامل آشنا کنیم.
طرز کار خشک کن های صنعتی لباس
خشک کن های صنعتی لباس به سه قسمت اصلی محفظه تولید گرما و حرارت ( قسمت فوقانی)، درام دستگاه ( قسمت میانی) و پرزگیر و فن مکنده ( قسمت تحتانی) تشکیل شده است. طرز کار این خشک کن ها به گونه ای است که، پس از قرار دادن لباس های خیس درون مخزن یا سبد خشک کن آن را روشن می نمایند. پس از روشن شدن دستگاه، سبد حاوی لباس ها شروع به چرخش می کنند. هوای گرم تولید شده توسط فن مکنده به درون سبد انتقال پیدا می کند. از طرفی پس از خشک شدن لباس ها، رطوبت توسط توری پرز گیری می شود و در نهایت نیز توسط اگزوز پشت دستگاه به بیرون هدایت می شود.
انواع خشک کن های صنعتی لباس بر اساس سیستم گرمایش
خشک کن های صنعتی لباس، با توجه به سیستم گرمایشی که دارند، به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. که هر کدام از آن ها مزایا و معایبی دارند، که با توجه به آنها می تواند یکی از آن ها را انتخاب نمود. انواع خشک کن های صنعتی لباس عبارتند از:
- خشک کن های صنعتی بخاری: این نوع خشک کن ها از کیفیت خشک کن بسیار مطلوبی برخوردار هستند. از طرفی به دلیل اینکه حرارت وارد شده جهت خشک کردن لباس ها، حرارت غیر مستقیم می باشد. منسوجات خشک شده با آن از لطافت برخوردار بوده و بوی بد نمی دهند. البته از معایب این خشک کن ها می توان به نیاز آن ها به دیگ بخار جهت خشک کردن لباس ها اشاره نمود.
- خشک کن های صنعتی برقی: این خشک کن های صنعتی لباس نیز می توانند کیفیت و تمیزی لباس ها را هنگام خشک کردن آن ها حفظ نمایند. اما از آنجایی که انرژی مصرفی آن ها نسبتا زیاد است. هزینه نگهداری و برق آن ها بالا است.
خشک کن های صنعتی گازی: این نوع خشک کن های صنعتی لباس نیز بسیار مقرون به صرفه بوده و می توانند در مدت زمان نسبتا کمی مسنوجات را خشک نمایند. اما معایب آن موجب می شود تا برای بسیاری از مکان ها مانند بیمارستان ها مورد استفاده قرار نگیرند. از معایب این خشک کن ها می توان به خشک شدن بیش از اندازه پارچه و لباس ها اشاره نمود. از طرفی حرارت مستقیم روی لباس ها موجب می شود تا بافت پارچه آسیب ببیند. از طرفی این حرارت موجب می شود تا لکه های زرد رنگ روی پارچه ها پس از خشک شدن آن ها باقی بمانند.
جنس بدنه خشک کن های صنعتی لباس
تمامی خشک کن های صنعتی لباس را می توان به صورت تمام استیل ضد زنگ، نیمه استیل و رنگی خریداری نمود. از طرفی می توان خشک کن هایی تهیه نمود که، جنس بدنه آن ها از جنس نیمه استیل و یا رنگی باشد. اما درب آن ها و سبد درون آن ها از جنس تمام استیل ضد زنگ ساخته شده باشد. در بسیاری از مواقع سبد درونی خشک کن ها از ورق های گالوانیزه ساخته شده اند.
نگهداری از خشک کن های صنعتی لباس
در فضاهای عمومی و صنعتی مانند بیمارستان ها و هتل ها، امکان خشک کردن لباس و ملحفه و … در فضای آزاد وجود ندارد. از طرفی سرعت خشک شدن مسنوجات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین منظور بهترین روش خشک کردن لباس ها، استفاده از خشک کن های صنعتی لباس می باشد. از طرفی استفاده روزانه و دائمی از این خشک کن ها موجب می شود تا نگهداری از آن ها نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شود.
نگهداری درست از این خشک کن ها موجب می شود تا علاوه بر افزایش طول عمر خشک کن، آسیب کمتری به بافت پارچه ها وارد شود. نکات حائز اهمیت جهت نگهداری از خشک کن های صنعتی لباس عبارتند از:
زمان خارج کردن لباس ها از خشک کن:
معمولا پس از خشک مسنوجات در مکان های صنعتی، نیاز است تا آن ها را اتو نمود. بنابراین خشک شدن بیش از حد مسنوجات موجب می شود تا اتو کردن آن ها نیز سخت تر شود. برای افزایش کیفیت و سرعت اتو کردن، بهتر است تا مسنوجات کمی رطوبت به همراه داشته باشند. بنابراین بهتر است حدودا 10 دقیقه قبل از آنکه روند خشک شدن پایان یابد، دستگاه خشک کن را خاموش نمایید. سپس لباس ها را خارج کرده و پس از تکان دادن آویزان کنید. از طرفی این لباس ها با سهولت بیشتری اتو خواهند شد.
اطمینان از بسته بودن درب دستگاه هنگام استفاده:
بسیاری از خشک کن های صنعتی لباس دارای درب میکروسوئیچ می باشند. به همین دلیل تا زمانی که درب آن ها به طور کامل بسته نشود، شروع به کار نمی کنند. اما در بسیاری از مواقع در صورت باز ماندن درب خشک کن، هوای گرم توسط فن مکنده درون سبد گردش نخواهد کرد. بنابراین خشک کردن لباس ها به صورت کامل انجام نخواهد شد.
بررسی شعله رادیات:
اگر از خشک کن های صنعتی گازی استفاده می نمایید. بررسی شعله رادیات ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. در صورتی که رنگ شعله آبی باشد. آسیبی به البسه وارد نخواهد شد. اما در صورت تغییر رنگ شعله ممکن است روی لباس ها دوده ایجاد شود.
تمیز کردن به موقع رادیات:
هوای آزاد از درون گرمکن ها وارد دستگاه خشک کن می شود. به همین دلیل روی المنت های برقی و رادیات های بخار گرد و غبار باقی می ماند. که در صورت تمیز نشدن در طولانی مدت موجب اختلال در حرارت رسانی به سبد می شود. بنابراین این قسمت ها نیاز دارند تا حداقل هر یک ماه یکبار مورد بررسی و نظافت قرار گیرند.
اگر صد درصد خشک بشه لباس اتو کردنش سخت میشه آیا تنظیماتی داره که کمی مرطوب خارج بشه لباس ها؟؟
سلام آقای علی پور بهتره ده دقیقه قبل از تمام شدن روند خشک شدن لباس لباس ها رو تخلیه کنید و به راحتی اتو کنید
کدام خشک کن از نظر نوع سیستم گرمایشی بهتره ؟؟
سلام به شما دوست عزیز بستگی به انتخاب شما طبق شرایط موقعیت مکانی و نکات دیگر داره و از نظر کیفیت هیچ تفاوتی ندارند