تفاوت خشکشویی و آبشویی

تفاوت خشکشویی و آبشویی : هنگامی که کلمه خشکشویی را می‌ شنوید قطعاً یک محیط بسته با بوی خشکشویی و بخار آب را در ذهن خود تصور می‌ کنید.

تعداد محدودی از افراد مطلع هستند که خشکشویی فرآیند شستن لباس ‌ها با آب خالی نمی ‌باشد و با آبشویی کاملاً متفاوت است.

با ما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی تفاوت خشکشویی با آبشویی برای شما عزیزان بپردازیم تا بتوانید در این زمینه به اطلاعات کاملی دست یابید.

دقت داشته باشید که شما عزیزان این امکان را ندارید که در محیط منزل فرآیند خشکشویی را انجام دهید، بلکه بدین منظور باید لباس‌ های حساستان را جهت شستشو به خشکشویی ‌ها بدهید.

برخی از لباس ‌ها به دلیل بافت حساس و ظریفی که دارند نمی ‌توانند فقط با آب و مواد شوینده شسته شوند، بنابراین بهتر است که برای شستشوی آن ها به خشکشویی ها مراجعه کنید.

با داشتن اطلاعات کافی درباره فرآیند های خشکشویی و آبشویی می ‌توانید لباس ‌های خود را به طرز صحیحی بشویید بدون این که به بافت آن ها آسیبی وارد شود.

تفاوت خشکشویی و آبشویی

خشکشویی چیست و فرایند خشکشویی چگونه است؟

فرآیند شستن لباس ‌ها بدون وجود هر گونه آب را خشکشویی می ‌گویند. به طور کلی باید گفت که در خشکشویی به جای استفاده از آب از مایعی مخصوص به نام پروکلرواتیلن به کار برده می ‌شود.

همان طور که می‌ دانید هنگام وارد شدن به محیط خشکشویی با بوی خاصی مواجه می ‌شوید که از وجود مایع غلیظ پروکلرواتیلن است.

عملیات خشکشویی در لباسشویی‌ های معمولی و کوچک منزل وجود ندارد. در محیط خشکشویی از دستگاه و ماشین آلات بزرگی استفاده می ‌شود که کاربرد آن ها نیز به فضایی وسیع و گسترده احتیاج خواهد داشت.

در فرآیند خشکشویی لباس‌ ها درون ماشین ‌های لباسشویی بزرگ قرار می ‌گیرند و لباس ها در مایع پروکلرواتیلن غوطه ور می ‌شوند و به صورت ملایم گردش آن ها انجام می‌ شود تا تمیز شوند.

این مایع مخصوص می ‌تواند بوی نامطبوع لباس ‌ها مانند تعریق را در خود حل کند تا در نهایت البسه نیز کاملاً تمیز و با طراوت شوند.

یکی از عوامل بسیار مهمی که در فرآیند خشکشویی تاثیر زیادی دارد، میزان دما می ‌باشد.

لباس ‌هایی مانند کت، لباس عروس، البسه پشمی، پرده، تور، لباس‌ های مجلسی سنگ دوزی شده را به هیچ عنوان نباید با آب و مواد شوینده بشویید. به شما دوستان عزیز پیشنهاد می ‌کنیم که شستشوی این البسه را به خشکشویی ‌ها بسپارید.

سپردن لباس ‌ها به خشکشویی ‌های قابل اعتماد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می ‌باشد تا علاوه بر این که لباس ‌های شما کاملاً تمیز شود هیچ گونه آسیبی نیز به بافت آن ها وارد نگردد و بتوانید به صورت کاملاً سالم از آن ها استفاده نمایید.

ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که شستشوی کدام لباس را به خشکشویی و شستشوی کدام یک را به آبشویی بسپاریم. در پاسخ به این سوال باید گفت لباس‌ هایی که به بدن شما نزدیک‌ تر هستند مانند پیراهن و تیشرت را باید از طریق آبشویی بشویید. برای شستن لباس‌ هایی که از بدن شما دور تر هستند مانند کت و پالتو استفاده از فرآیند خشکشویی را پیشنهاد می ‌کنیم.

یکی از مزیت ‌های سپردن لباس به خشکشویی آن است که عمر البسه به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می ‌کند.

خشکشویی ‌ها به هیچ عنوان بافت لباس ‌ها را از بین نمی ‌برند و به همین علت است که شکل ظاهری آن ها هیچ تغییری نمی ‌کند.

اگر لباس ‌های شما دارای لکه‌ هایی مانند چربی، روغن، لاک و غیره هستند بهترین گزینه آن است که شستشوی آن ها را بر عهده خشکشویی‌ ها بگذارید.

در از بین بردن لکه‌ ها در محیط خشکشویی نه تنها پارچه‌ ها دچار تغییر رنگ نمی ‌شوند، بلکه حالت کشیدگی نیز در بافت آن ها به وجود نمی ‌آید و بدین جهت سایز لباس نیز تغییری نخواهد کرد.

در حقیقت بهترین روش برای شستشوی لباس ‌هایی که در آب تغییر اندازه می ‌دهند مانند لباس‌ های نخی و پشمی خشکشویی می ‌باشد.

تفاوت خشکشویی و آبشویی

آبشویی چیست و فرایند آبشویی چگونه است؟

آبشویی به فرآیندی گفته می ‌شود که در آن لباس ‌ها از طریق آب و مواد شوینده به همراه پودر، صابون، مواد نرم کننده و مایع شسته می ‌شوند.

شستشوی سنتی لباس‌ ها از طریق دست و یا استفاده از لباسشویی ‌های خانگی مثال خوبی برای فرآیند آبشویی می ‌باشد.

در روش آبشویی لباس ‌ها با دور تند شسته می ‌شوند و به منظور خشک کردن آن ها نیز از خشک ‌کن استفاده خواهد شد. این روش امکان چروک شدن البسه بیشتر است، بنابراین پس از پایان فرآیند شستشو به اتوکشی نیز نیاز خواهد بود.

لباس‌ هایی که دارای لایی هستند مانند کت را به هیچ عنوان با آب نشوید، زیرا اولا با کوچکترین تعریق دچار چروک می ‌شوند و ثانیاً فرم زیبای خود را از دست می ‌دهند.

به طور کلی باید گفت که تمیز ترین فرم شستشوی لباس ‌ها به آبشویی اختصاص می یابد. در فرآیند آبشویی علاوه بر نقش مهم آب و مواد شوینده می ‌توان گفت که هوا نیز تاثیر به سزایی در تمیز شدن لباس ‌ها خواهد داشت.

برای این که آب به خوبی در لباسشویی جریان داشته باشد و لباس ‌ها به طور کامل تمیز شوند باید از پر کردن محفظه لباسشویی با آب خودداری کنید.

تفاوت خشکشویی و آبشویی

از آن جایی که هوا آلودگی و کثیفی لباس ‌ها را از بین می ‌برد می ‌توان گفت که شستشوی آن ها با دست نیز موجب می ‌شود که البسه را به صورت کاملاً تمیز و بهداشتی تحویل بگیرید.

آبشویی مقرون به صرفه است و از آن جایی که احتمال حساسیت ‌های پوستی را کاهش می ‌دهد برای افرادی که به آلرژی مبتلا هستند بهترین گزینه می ‌باشد.

اگر چه آبشویی مزایای زیادی دارد، اما از معایبی نیز برخوردار است. یکی از مهمترین عیوب آبشویی آن است که طول عمر لباس ‌ها در آن کاهش می ‌یابد و احتمال صدمه به بافت آن ها وجود خواهد داشت.

در آبشویی ممکن است که فرم لباس و همچنین اندازه و رنگ آن نیز تغییر پیدا کند.

به این نکته توجه داشته باشید که برخی از لباس‌ هایی که دارای جنس‌ های چرمی، نبوک، پوست حیوان و جیر هستند را نمی‌ توان از طریق فرآیند های آبشویی و خشکشویی شست.

بافت این پارچه‌ ها از طریق آب و مواد شوینده از بین می ‌رود. به منظور تمیز کردن این لباس ‌ها از روغن واکس یا مواد مخصوص استفاده می ‌کنند.

صنایع بخار انتظاری تولید کننده انواع دستگاه های صنعتی با تضمین کیفیت و قیمت عالی

× ارتباط در واتساپ